Konditoria.info-hakemistossa yhteystiedot Suomen konditorioihin

Superkuohkea suklainen kuppikakku

Julkaistiin .

Kuppikakkujen tekemisessä voi kertaheitolla ylittää aikaisemmat saavutukset noudattamalla ammattilaisen ohjeita. Näiden superkuohkeiden suklaisten kuppikakkujen valmistamiseen ei tarvita erikoisempia ainesosia, vaan monet niistä ovat jo entuudestaan keittiökaapissa — pois lukien suklaa, josta keittiökaapissa tyypillisesti on pulaa.


Kuva: Free-Photos

Tässä esitelty suklaakuppikakku voi toimia mallipohjana muille samantyyppisille makuelämyksille. Herkkuprojektia varten tarvitaan kaksi kulhoa, yksi vatkain, yksi silikonilasta. Tarvitaan ruokaöljyä. Tarvitaan punaista maitoa. Tarvitaan kunnon taloussuklaata, ei voida siis käyttää täytettyjä suklaapatukoita.

Yhtä kulhoa käytetään yksinomaan kuivien ainesten sekoittamiseen ja toista kulhoa kosteisiin ainesosiin. Sitten kuivat ainekset hämmennetään hellästi keskenään. Taikinaseos on melko juoksevaa. Taikinan ohuus tekee tästä kuppikakusta kuohkean eikä keksimäisen.

Taikinaa kaadetaan paperivuokiin niin, että vuoka on puoliksi täynnä tai puoliksi tyhjä — riippuen kondiittorin elämänasenteesta. Kypsentämisvaiheessa on syytä olla tarkkana eikä antaa muiden juttujen, kuten lottorivin tarkistamisen sivustolta lottovoitonjako.com häiritä, sillä taikinavuoan puolinaisuus johtaa kypsentämisen yhteydessä siihen, ettei ”hattu” kärähdä kuivaksi eikä keskiosa jää lötjäksi.

Uunin jälkeen kuppikakut koristellaan. Tässä vaiheessa itsehallinnan tärkeys kasvaa, sillä lopputuote alkaa näyttämään harvinaisen herkulliselta, mutta toisaalta juuri tässä vaiheessa voidaan tehdä omannäköisiä kuppikakkuja.

Jos valmistetaan tusina tusinaa tällaisia kuppikakkuja, aikaa kuluu noin 3,5 tuntia. Siitä 25 minuuttia kuluu esitöihin, ja uunissa kypsentämiseen noin 20 minuuttia.

Ainekset 12–14 kuppikakun tekemiseen

 • noin 94 grammaa puolikarkeaa vehnäjauhoa
 • noin 41 grammaa kaakaojauhetta (ei sokerilla makeutettua)
 • 3/4 teelusikallista leivinjauhetta
 • puoli teelusikallista leivinsoodaa
 • kaksi huonelämpöistä isohkoa kananmunaa
 • 100 grammaa kidesokeria
 • 100 grammaa fariinisokeria
 • noin 80 millilitraa rypsiöljyä tai kasviöljyä
 • kaksi teelusikallista vaniljajauhetta
 • 120 milligrammaa huonelämpöistä kirnupiimää (esim. Valio Eila)
 • 1/4 teelusikallinen suolaa

Varsinaiset valmistusohjeet

Uuni esilämmitetään noin 175 celsiusasteeseen. Jos taloudesta löytyy kuppikakkujen paistomuotti, eli muffinipelti, siihen laitetaan 12 paperivuokaa.

Sitten sekoitetaan omassa kulhossaan kuivista aineista eli jauhot, kaakao, leivinjauhe ja -sooda, sekä suola. Toisessa kulhossa sekoitetaan kananmunat, sokerit, öljy, ja vanilja. Puolet märästä kulhosta kumotaan kuivaan kulhoon. Siihen kaadetaan sitten puolet kirnupiimästä. Sekoitetaan pari sekuntia. Ja sen jälkeen loput märästä kulhosta, sekä kirnupiimän loppu. Nyt sekoitetaan vain niin paljon, että ainekset ovat kunnolla sekaisin eikä yhtään enempää.

Ohut taikina kaadetaan tai lusikoidaan paistovuokiin. On muistettava, ettei taikinaa mene kuin vuoan puoliväliin.

Paistetaan uunissa 18–21 minuuttia. Kypsyyden voi tarkistaa tökkäämällä puisella hammastikulla yhtä kuppikakkua: ovat kypsiä ja tikku on puhdas tökkäämisen jälkeen.

Uunista otetut kuppikakut saavat jäähtyä kokonaan.

Lopuksi laitetaan koristeita oman maun mukaan.


Lisää

Netti - Boost - Ninja